16/08/2024 16/08/2024 Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε εις την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου, η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.   Την παραμονή της μεγάλης εορτής, Τετάρτη , 14 Αυγούστου 2024, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου,...
16 Αυγούστου, 2024 - 20:25

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε εις την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου, η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.

 

Την παραμονή της μεγάλης εορτής, Τετάρτη , 14 Αυγούστου 2024, τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, του και Καθηγουμένου της Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενων από Πατέρες της Μονής και κληρικούς της Μητροπόλεως Κύκκου και Ταμασού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024, τελέστηκε Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο. Του Τρισαρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, με συλλειτουργούντες τους Πανιερώτατους Μητροπολίτες Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.
Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν Πατέρες της Μονής Κύκκου και κληρικοί προερχόμενοι εκ της Μητροπόλεως Ταμασού.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας χειροτόνησε, μέσα σε κλίμα κατανύξεως και πνευματικής χαράς, σε πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Βλάσιο, μέλος της αδελφότητας της Μονής Κύκκου.

Ο Πανιερώτατος απευθυνόμενος στο νεοχειροτονούμενο, με λόγους πατρικούς, αναφέρθηκε για το λειτούργημα και την αξία της Ιερωσύνης, σύμφωνα με τα πατερικά λόγια για το μυστήριο της Ιερωσύνης.

Ο νεοχειροτονηθείς στον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής, Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, για την πατρική αγάπη που έδειξε προς το πρόσωπό του από την αρχή της διακονικής του πορείας ως διάκονος, τον πνευματικό του πατέρα, αρχιμ. π. Αγαθόνικο Κυκκώτη, καθώς επίσης τα Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου και της αδελφότητος της Μονής.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κύκκου, ο οποίος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στο Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής συνάξεως ο Πανιερώτατος κ. Νικηφόρος, οι Αρχιερείς, και οι λοιποί κληρικοί μετά των καλλικέλαδων ιεροψαλτών των δύο Χορών της Ιεράς Μονής, ανήλθαν στο Μέγα Συνοδικό, όπου εψάλη ο πολυχρονισμός του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου.

Τους ύμνους της εορτής απέδωσε ο ιερός χορός των καλλικέλαδων ιεροψαλτών της Ιεράς Μονής Κύκκου.

 

Πηγή: Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων