31/08/2021 31/08/2021 Την Τρίτη 31 Αυγούστου η Θεομητορική Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία επισφράγισε τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο, εορτάσθηκε στο φερώνυμο βυζαντινό παρεκκλήσι της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης (Θεοτόκος), όπου αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας. Το συγκεκριμένο μοναστήρι βρίσκεται σε δύσβατη τοποθεσία του όρους...
31 Αυγούστου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2021 - 16:27

Η εορτή της Τιμίας Ζώνης στην Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας

Διαδώστε:
Η εορτή της Τιμίας Ζώνης στην Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας

Την Τρίτη 31 Αυγούστου η Θεομητορική Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία επισφράγισε τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο, εορτάσθηκε στο φερώνυμο βυζαντινό παρεκκλήσι της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης (Θεοτόκος), όπου αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας. Το συγκεκριμένο μοναστήρι βρίσκεται σε δύσβατη τοποθεσία του όρους Σερβουνίου, (βόρεια της μονής του Αγίου Νικολάου) έχοντας την πανοραμική θέα του ευβοϊκού κόλπου.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο έλαβε χώρα η Θεία Λειτουργία την οποία, ετέλεσε μετά ευγενούς προσκλήσεως της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μακαρίας Μοναχής, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουντούρης, εφημέριος της γειτονικής ενορίας Παρθενίου Αλιβερίου. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης και οι Ιεροψάλτες κ. Σταύρος Φράγκος από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Παρθενίου και ο κ. Δημήτριος Πετρογιάννης εκ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Στην εορταστική Θεία Λειτουργία, παρέστη εκ της ιεράς μονής του Αγίου Νικολάου η Μοναχή Νεκταρία, καθώς και πιστοί από την ενορία του Παρθενίου, οι οποίοι προσήλθαν βάση των υγειονομικών διατάξεων, με σκοπό να συμετέχουν στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και να τιμήσουν την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος πέριξ του ναού και η Απόλυσις.

Επίσης να αναφερθεί ότι ευσεβείς ενορίτες από το Παρθένι, προσέφεραν τις εθελοντικές εργασίες τους και συνέβαλαν, σε συνεργασία με την ιερά μονή, στην διαμόρφωση και ανακαίνιση του ιερού παρεκλησίου.

Φωτογραφίες Βασίλειος Πάττας
Ιωάννης Νικολής Δημήτριος Πετρογιάννης.

Κείμενο: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων