18/10/2024 18/10/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων σήμερα 18 Οκτωβρίου, επί τη ευκαιρία της τρίτης επετείου του εις επίσκοπον χειροτονία του από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας επί τη εορτή του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά. Ο...
18 Οκτωβρίου, 2024 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2024 - 11:33

Η εορτή του Αγίου Λουκά στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Λουκά στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων σήμερα 18 Οκτωβρίου, επί τη ευκαιρία της τρίτης επετείου του εις επίσκοπον χειροτονία του από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας επί τη εορτή του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα λαμβάνοντας ως αφορμή το Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής «ἀσπάζεται ὑμᾶς Λουκᾶς ὁ ἰατρὸς ὁ ἀγαπητός», αναλύοντας τίς εξαίρετες ιδιότητές του ως Αποστόλου, ως Ευαγγελιστού και ως ζωγράφου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων