Ιερές Μονές
19 Αυγούστου, 2024

Η μνήμη του Αγίου Φλώρου τιμήθηκε στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών

Διαδώστε:

Η μνήμη του Αγίου Φλώρου τιμήθηκε την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών, όπου φυλάσσεται το τίμιο λείψανό Του, με τη συμμετοχή πάρα πολλών πιστών κάθε ηλικίας.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο οποίος αυτές τις ημέρες ευρίσκεται στην επαρχία μας, και συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Γρηγόριος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, καθώς και στους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν την Κύπρο με την Ελλάδα και εξέφρασε την αγάπη του και τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα και τους Έλληνες. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για τη φιλοξενία στη Μητρόπολη και την ευλογία να ιερουργήσει, καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Φλώρου πέριξ της Ιεράς Μονής.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και του πρόσφερε ως δώρο ένα επιγονάτιο, και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και την συνοδεία του, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών των Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φλώρου.

Μετά το “Δι’ ευχών” προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους πιστούς στο υπαίθριο αρχονταρίκι της Μονής.

   

Διαδώστε: