21/08/2021 21/08/2021 “Βρισκόμαστε μπροστά στο παλιό μοναστήρι το οποίο έχει καταστραφεί από τους σεισμούς του 1980. Από το 2016 ξεκινήσαμε μιά προσπάθεια αναστηλώσεως. Έχει ολοκληρωθεί η δυτική, η νότια και η ανατολική πτέρυγα όσον αφορά το κτιριακό. Και προσπαθούμε τώρα στη βόρεια πτέρυγα να αναστηλώσουμε το τμήμα αυτό το οποίο είναι περισσότερο κατεστραμμένο. Οι εργασίες συνεχίζονται βέβαια...
21 Αυγούστου, 2021 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2021 - 12:17

Η Παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, αναστηλώνεται!

Διαδώστε:
Η Παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, αναστηλώνεται!

“Βρισκόμαστε μπροστά στο παλιό μοναστήρι το οποίο έχει καταστραφεί από τους σεισμούς του 1980. Από το 2016 ξεκινήσαμε μιά προσπάθεια αναστηλώσεως. Έχει ολοκληρωθεί η δυτική, η νότια και η ανατολική πτέρυγα όσον αφορά το κτιριακό. Και προσπαθούμε τώρα στη βόρεια πτέρυγα να αναστηλώσουμε το τμήμα αυτό το οποίο είναι περισσότερο κατεστραμμένο. Οι εργασίες συνεχίζονται βέβαια με αργό ρυθμό λόγω της οικονομικής δυσκολίας που υπάρχει γενικότερα. Ελπίζουμε με τη Χάρη του Θεού να συνεχίσουν οι εργασίες και κάποτε να ολοκληρωθεί το έργο.” αναφέρει η Ηγουμένη Νυμφοδώρα της Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς.

Η Ηγουμένη μιλά στο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος με αφορμή την ευλαβική προσκυνηματική του επίσκεψη που κάνει κάθε χρόνο στην πανήγυρη της  Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς, επί τη αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (23 Αυγούστου).

Παρακολουθήστε:

 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η Ηγουμένη Νυμφοδώρα, αναφέρεται στις εργασίες αναστηλώσεως που με τη Χάρη του Θεού συνεχίζονται…

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων