Ιερές Μονές
20 Ιουλίου, 2024

Η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος κατά την εορτή του Προφήτου Ηλιού χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού περιστοιχισμένος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Ρούσσο, την αδελφότητα της Ιεράς Μονής καθώς και από κληρικούς της νήσου αλλά και προερχομένους από άλλες Μητροπόλεις.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μαμαλούκος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε της ακολουθίας του όρθρου προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο, τη συμμετοχή του Καθηγουμένου και αδελφών της Ιεράς Μονής και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους προφήτες οι οποίοι αν και δεν διέθεταν κάποια ειδίκευση, έλαβαν όμως το χάρισμα αυτό της προφητείας από τον Θεό λόγω της αγιότητος του βίου τους. Στην συνέχεια αναφέρθηκε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία για τον καθαρό του βίο, για τον ζήλο του τον Θεϊκό αλλά και για την οργή και την ιερή αγανάκτηση που είχε εναντίον του Βασιλιά Αχαάβ και των ιερέων των ειδώλων.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Προφήτη Ηλιού, ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις και στην συνέχεια παρατέθηκε μοναστηριακή δοχή.

Στις ακολουθίες τον δεξιό χορό διηύθυνε ο Άρχων Μελωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιος Φερεντίνος, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά, και τον αριστερό ο κ. Νικόλαος Βαρβαρήγος πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών τη συμμετοχή θηραίων ιεροψαλτών.

   

Διαδώστε: