02/08/2019 02/08/2019 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, προεξήρχε της πρώτης για εφέτος Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου.     Στην ομιλία του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου, στην τιμητική και όχι λατρευτική προσκύνηση, που της αποδίδει...
02 Αυγούστου, 2019 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2019 - 16:37

Η πρώτη Παράκλησις στο Καθολικό της Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής

Διαδώστε:
Η πρώτη Παράκλησις στο Καθολικό της Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, προεξήρχε της πρώτης για εφέτος Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου.

 

 

Στην ομιλία του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου, στην τιμητική και όχι λατρευτική προσκύνηση, που της αποδίδει η Εκκλησία και στην μητρική πρεσβευτική της προς τον Κύριο παρρησία.

Ευχαρίστησε τον Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για τη διακονία του στη Μονή, ευχήθηκε σε όλους για τον αρξάμενο Δεκαπενταύγουστο και τους προέτρεψε να παρακολουθούν τις ιερές Ακολουθίες του.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος, κ. Δωρόθεος Β΄, θα τελέσει την Ιερά Παράκληση στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά, στην περιοχή Βόθωνας Μυκόνου, και αύριο θα επιστρέψει στην Ερμούπολη

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων