27/05/2024 28/05/2024 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, στη Θόλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ακόμη μια προβολή της τρισδιάστατης παραγωγής για την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά εν Στειρίω. Η εκδήλωση, που έγινε παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.),...
27 Μαΐου, 2024 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 0:13

Η τρισδιάστατη προβολή για την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά εν Στειρίω στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Διαδώστε:
Η τρισδιάστατη προβολή για την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά εν Στειρίω στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, στη Θόλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ακόμη μια προβολή της τρισδιάστατης παραγωγής για την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά εν Στειρίω.

Η εκδήλωση, που έγινε παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.), και της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 3 «Ανάπτυξη Τρισδιάστατων Παραγωγών» της Πράξης με τίτλο «Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων Ενοριακών Ναών» με κωδικό MIS 5094994 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το έργο υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως με ανάδοχο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Την προβολή της τρισδιάστατης παραγωγής για την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά παρακολουθήσαν πολλά παιδιά της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη, τα οποία είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν ειδικές κάσκες εικονικής πραγματικότητας. Μέσω αυτών, γνώρισαν την Ιερά Μονή, την αρχιτεκτονική της εξέλιξη, την εσωτερική διάταξη και τον διάκοσμό της, καθώς και την πλούσια ιστορία και τον βίο του Οσίου Λουκά. Επιπλέον, απέκτησαν γνώσεις για τον βυζαντινό πολιτισμό και την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη μνημειακή ζωγραφική, καθώς και το κοινωνικό, θρησκευτικό και ιστορικό πλαίσιο των αντίστοιχων χρονικών περιόδων.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Βαρνάβας Θεοχάρης, μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β, συνεχάρη το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και τον Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε. και όλη την ομάδα έργου για το εξαιρετικό έργο που υλοποιήθηκε. Τόνισε τη σημασία της προβολής για τη γνωριμία με τη ζωή και την πνευματική παρακαταθήκη των Αγίων της Εκκλησίας μας μέσω των νέων τεχνολογιών. Αναφέρθηκε επίσης στην πνευματική και πολιτιστική αξία της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους το συγκρότημα αυτό έχει χαρακτηριστεί ως θρησκευτικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο του Υποέργου 3 «Ανάπτυξη Τρισδιάστατων Παραγωγών» της Πράξης «Ψηφιοποίηση ιερών κειμηλίων Ενοριακών Ναών», προγραμματίζονται συνολικά 80 προβολές της τρισδιάστατης παραγωγής στη Θόλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Οι προβολές αυτές θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για μαθητές, ενορίες, κατηχητικά από σχολεία όλης της χώρας, καθώς και για το ευρύ κοινό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων