26/06/2024 26/06/2024 Ένα ξεχωριστό γεγονός συντελείται στα Μετέωρα αυτό το χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, όπου έχει κτιστεί ο νέος Ιερός Ναός “Εισοδίων της Θεοτόκου”. Πρόκειται για τον πρώτο ναό που ανεγείρετο στην ιερή κοινότητα των Μετεώρων μετά από 500 περίπου χρόνια, αφού στους αιώνες που πέρασαν έμειναν από τότε οι μικροί ναοί...
26 Ιουνίου, 2024 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2024 - 20:53

Ιστορικό γεγονός η ανέγερση νέου ναού μετά από 500 χρόνια στα Μετέωρα

Διαδώστε:
Ιστορικό γεγονός η ανέγερση νέου ναού μετά από 500 χρόνια στα Μετέωρα

Ένα ξεχωριστό γεγονός συντελείται στα Μετέωρα αυτό το χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, όπου έχει κτιστεί ο νέος Ιερός Ναός “Εισοδίων της Θεοτόκου”.

Πρόκειται για τον πρώτο ναό που ανεγείρετο στην ιερή κοινότητα των Μετεώρων μετά από 500 περίπου χρόνια, αφού στους αιώνες που πέρασαν έμειναν από τότε οι μικροί ναοί που κτίστηκαν πάνω στους ιερούς βράχους, μαζί με τα συγκροτήματα των μονών, χωρίς άλλες νέες παρεμβάσεις κατασκευής νέων ναών.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος πανηγύριζε η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας και τελέσθηκε Αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Μετά το πέρας αυτής, ο Καθηγουμένος της Ιεράς Μονής Δομέτιος, ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο και τους άλλους πατέρες στον νέο ναό που αποτελεί ένα κόσμημα για την ιερή κοινότητα των Μετεώρων, κτισμένος με υλικά που είναι συνυφασμένα με τα Άγια Μετέωρα και του περιβάλλοντος αυτών.

 

Πηγή: trikalaola.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων