Ιερές Μονές
22 Ιουλίου, 2024

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Τσούκας Ιωαννίνων

Διαδώστε:

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Τσούκας Ελληνικού Ιωαννίνων, ο Αναστάσιμος Εσπερινός καθώς και η Μοναχική Κουρά του Δόκιμου Δημητρίου Αραμπατζή, το Σάββατο 2ο Ιουλίου 2024.

Ευλαβείς προσκυνητές, προσήλθαν στην Ιερά Μονή για να συμμετάσχουν στον Εσπερινό καθώς και στην Κουρά του Νέου Αδελφού αλλά και να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία και την χάρη της Θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Κυράς της Τσούκας η οποία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού από τους Μοναχούς στην ως άνω Ιερά Μονή.

Του Αναστάσιμου Εσπερινού προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Ιωαννίνων π. Θωμά Ανδρέου, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Αναπαυσά των Αγίων Μετεώρων π. Θεοφάνη με την Συνοδεία του, καθώς και Ιερομόναχοι από τις Μονές Ελεούσης Νήσου, Βελλάς, Ασπραγγέλων Ζαγορίου και Μοναχές από την Μονή Ντουραχανίου.

Νωρίτερα, στο τέλος του εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Μαξιμος τέλεσε την κουρά του δοκίμου Δημητρίου Αραμπατζή. Στο νέο Μοναχό δόθηκε το όνομα, Δομέτιος.

Εν κατακλείδι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Μοναχοί, Κληρικοί και λαϊκοί προσκυνητές, ευχήθηκαν στον Νέο μοναχό καλή Υπομονή και καλή είσοδο στον Αμπελώνα του Κυρίου. Μετά την Ακολουθία παρακάθησαν στην μοναστηριακή τράπεζα.

Διαδώστε: