04/07/2023 04/07/2023 Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου 2023, οι κουρές τεσσάρων νέων μοναχών, στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης Παγγαίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Της ακολουθίας των μοναχικών κουρών προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο. Προ της απολύσεως του εσπερινού, ο Πρωτοσύγκελλος...
04 Ιουλίου, 2023 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2023 - 16:45

Κουρές μοναχών στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης Παγγαίου

Διαδώστε:
Κουρές μοναχών στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης Παγγαίου

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουλίου 2023, οι κουρές τεσσάρων νέων μοναχών, στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης Παγγαίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Της ακολουθίας των μοναχικών κουρών προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο. Προ της απολύσεως του εσπερινού, ο Πρωτοσύγκελλος κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου τέλεσε την Ακολουθία του Μικρού Σχήματος στις μέχρι πρότινος ρασοφορούσες Αδελφές Ευφημία, Καλλίστη, Χριστοδούλη και Ξένη.

Περατώνοντας τις Ακολουθίες ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως απευθυνόμενος στις νέες Μοναχές της Ιεράς Μονής, παρείχε πατρικές νουθεσίες και τις ευχήθηκε δύναμη και κάθε ευλογία, παροτρύνοντάς τες να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά στον Ιησού Χριστό, ο οποίος θα γλυκαίνει και θα ευφραίνει τις καρδιές τους με την ανεκλάλητη χαρά της παρουσίας Του.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Κουρές μοναχών στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων