26/04/2023 26/04/2023 Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη στο Ηράκλειο Κρήτης, το διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2023, για να τιμήσει τον προστάτη της, Άγιο Γεώργιο του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο. Παραμονή της εορτής, τελέστηκε το απόγευμα, ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Γέροντος...
26 Απριλίου, 2023 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2023 - 10:21

Κρήτη: Η Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη

Διαδώστε:
Κρήτη: Η Πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη στο Ηράκλειο Κρήτης, το διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2023, για να τιμήσει τον προστάτη της, Άγιο Γεώργιο του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο.

Παραμονή της εορτής, τελέστηκε το απόγευμα, ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Γέροντος Βαρθολομαίου και Ιερομονάχων της Ιεράς Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου και συνχοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Γέροντος Βαρθολομαίου και Αδερφών της Ιεράς Μονής.

Το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5.000 πιστοί παρακολούθησαν τις δύο ακολουθίες στους χώρους της Ιεράς Μονής, κατά την διάρκεια των δύο ημερών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Στην Ιερά Πανήγυρη του Επανωσήφη, όπως αποκαλούν οι Κρητικοί τον Άγιο, λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις που έρχονται από τον 15ο αιώνα και συνεχίζονται ανελλιπώς μέχρι σήμερα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων