01/10/2024 01/10/2024 Με σεμνότητα που απαιτούν οι διαμορφωθείσες περιστάσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, όπως η ασθένεια και η απουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, η πυρκαϊά με δύο νεκρούς και η «βιβλική» καταστροφή, εόρτασε η ανδρώα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου την Παναγία την Γοργοϋπήκοο, θαυματουργό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Οποίας ενυπάρχει σε αυτή. Το απόγευμα...
01 Οκτωβρίου, 2024 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2024 - 16:21

Με σεμνότητα η εορτή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου

Διαδώστε:
Με σεμνότητα η εορτή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου

Με σεμνότητα που απαιτούν οι διαμορφωθείσες περιστάσεις στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, όπως η ασθένεια και η απουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, η πυρκαϊά με δύο νεκρούς και η «βιβλική» καταστροφή, εόρτασε η ανδρώα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου την Παναγία την Γοργοϋπήκοο, θαυματουργό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Οποίας ενυπάρχει σε αυτή.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και την επομένη, 1η Οκτωβρίου 2024, κύρια ημέρα της εορτής ο Πανηγυρικός Όρθρος, ο Αγιασμός της νουμηνίας και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Μετά του Θεοφιλεστάτου Ηγουμένου συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της εβδομάδος της Ιεράς Μονής εκ της αδελφότητος Ιερομόναχος π. Λογγίνος και οι Διάκονοι π. Χρήστος Χίλιας και π. Άγγελος Σαλάτας. Πριν το «Δι̉ ευχών» της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής ευχήθηκε στους πατέρες της Ιεράς Μονής και στους ευλαβείς προσκυνητές η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει με την Θεομητορική Της χάρη όλους τους ευσεβείς και Ορθοδόξους Χριστιανούς και «γοργώς» να ενωτισθεί τις προσευχές τους για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου καθώς και για την κατάσβεση της καταστρεπτικής πυρκαϊάς που συνεχίζει να κατακαίει την όμορφη Κορινθία, αξιώνει δε όλους μας να εορτάζουμε εις χρόνους πολλούς και αγαθούς την σεπτή Της εορτή με υγεία και ειρήνη, μεσιτεύοντας στον Σωτήρα Υιό Της και Θεό μας υπέρ της ψυχικής σωτηρίας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων