12/08/2024 12/08/2024 Τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο έψαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος την Κυριακή, 11η Αυγούστου 2024, το απόγευμα, στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Επανομής. Ο Παρακλητικός Κανόνας εψάλη υπαιθρίως, στην αυλή της Μονής, ελλείψει Ιερού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του έκανε μια αναδρομή στον τρόπο δημιουργίας...
12 Αυγούστου, 2024 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2024 - 23:28

Μέγας Παρακλητικός Κανόνας στη νεοσύστατη Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Επανομής

Διαδώστε:
Μέγας Παρακλητικός Κανόνας στη νεοσύστατη Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Επανομής

Τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο έψαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος την Κυριακή, 11η Αυγούστου 2024, το απόγευμα, στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Επανομής.

Ο Παρακλητικός Κανόνας εψάλη υπαιθρίως, στην αυλή της Μονής, ελλείψει Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του έκανε μια αναδρομή στον τρόπο δημιουργίας της Ιεράς Μονής, στις δυσκολίες ανέγερσης εγκαταστάσεων, στην ανάγκη της ύπαρξης Μονής εντός των ορίων της Μητροπόλεως.

Ευχαρίστησε τους ελάχιστους δωρητές, οι οποίοι συνέβαλαν στην ίδρυση της και συνεχίζουν να βοηθούν στην αποπεράτωση της και προέτρεψε τους παρόντες πιστούς να αγκαλιάσουν με στοργή το Μοναστήρι και να βοηθήσουν στην κτιριακή ολοκλήρωση του.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη κτιστεί δυο πτέρυγες, η πρώτη των κελλιών, η οποία βρίσκεται προς αποπεράτωση και η πτέρυγα του Αρχονταρικίου και της τράπεζας, ενώ αναμένεται και η έναρξη των εργασιών ανεγέρσεως του Καθολικού.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην αποπεράτωση μπορούν να καταθέσουν το δίλεπτο στον κάτωθι τραπεζικό λογαριασμό, με την ένδειξη «Μοναστήρι»:

i) Αριθμός λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: 21929600282

ii) IBAN: GR3101102190000021929600282

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων