17/03/2022 17/03/2022 Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε και φέτος την μνήμη του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η Τιμία Κάρα του Αγίου (αφιέρωμα στη Μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων. Έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας,...
17 Μαρτίου, 2022 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2022 - 12:17

Μετά από δύο χρόνια η Αγία Λαύρα τίμησε πανηγυρικά τον Άγιο Αλέξιο

Διαδώστε:
Μετά από δύο χρόνια η Αγία Λαύρα τίμησε πανηγυρικά τον Άγιο Αλέξιο

Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε και φέτος την μνήμη του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η Τιμία Κάρα του Αγίου (αφιέρωμα στη Μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων.

Έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, φέτος η Ιερά Μονή άνοιξε τις αγκάλες για το χριστεπώνυμο πλήρωμα που κατέκλεισε εντός και εκτός το Καθολικό της μονής.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο, τον Ηγούμενο του Μεγάλου Σπηλαίου Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο, τους πατέρες της Μονής και άλλους κληρικούς της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων. Παρέστη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία έως τις πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στο προαύλιο της Μονής και εντός του Παλαιού Καθολικού της Μονής τελέσθηκε η Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Καλαβρυτινών Προεστών και Καπεταναίων παρουσία του Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού, διακόσια ένα χρόνια μετά την ημέρα κατά την οποία οι Καλαβρυτινοί με αφορμή την παρουσία τους στην Μονή για την εορτή του Αγίου Αλεξίου αποφάσισαν τον ξεσηκωμό τους ενάντια στους Τούρκους.

Πηγή: kalavrytanews.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων