29/06/2023 29/06/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως και αδείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, μετέβη την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Θεοδώρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και τέλεσε την Ακολουθία της Μοναχικής Αποκάρσεως της Γεωργίας Ξενάκη, κατά σάρκα συγγενούς αυτού, η οποία...
29 Ιουνίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 14:53

Μοναχική Κουρά από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Θεοδώρων Ηρακλείου

Διαδώστε:
Μοναχική Κουρά από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Θεοδώρων Ηρακλείου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως και αδείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, μετέβη την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Θεοδώρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και τέλεσε την Ακολουθία της Μοναχικής Αποκάρσεως της Γεωργίας Ξενάκη, κατά σάρκα συγγενούς αυτού, η οποία μετονομάσθηκε σε Αγάθη Μοναχή.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Μοναχικής Κουράς, συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, μετά την θερμή προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, αναφέρθηκε συνοπτικά στον κοινό πόθο της μοναχικής ζωής της εξαδέλφης αυτού και του ιδίου και δόξασε τον Θεό που έγινε πράξη, και στη ζωή της Μοναχής Αγάθης, η ολοτελής αφιέρωσή της σε Εκείνον.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  για την πρόσκληση και την παραχώρηση στον ίδιο της τελέσεως της Μοναχικής Κουράς.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, προσφέρθηκε κέρασμα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, πολλοί από τους οποίους ήταν από τη γενέτειρα του Σεβασμιωτάτου και της Μοναχής Αγάθης, το χωριό Σταυράκια, που βρίσκεται κοντά στο εν λόγω Ιερό Ησυχαστήριο.
      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων