08/05/2020 08/05/2020 Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι μετά την εις Κύριον εκδημία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμιρούς μακαριστής γερόντισσας Μαριάμ, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής χθες Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 στην παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου εξέλεγξε παμψηφεί την μοναχή Εφραιμία νέα Καθηγουμένη της Μονής. Η γερόντισσα Εφραιμία μετά τις Πανεπιστημιακές...
08 Μαΐου, 2020 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 12:43

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς

Διαδώστε:
Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι μετά την εις Κύριον εκδημία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμιρούς μακαριστής γερόντισσας Μαριάμ, η αδελφότητα της Ιεράς Μονής χθες Πέμπτη 7 Μαΐου 2020 στην παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου εξέλεγξε παμψηφεί την μοναχή Εφραιμία νέα Καθηγουμένη της Μονής.

Η γερόντισσα Εφραιμία μετά τις Πανεπιστημιακές της σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε την μοναχική της ζωή ως δόκιμη μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου. Τον Σεπτέμβριο του 2001 μαζί με την μακαριστή γερόντισσα Μαριάμ εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν ηγουμενοσύμβουλος της μονής και αντικαθιστούσε την γερόντισσα Μαριάμ σε όλες τις διοικητικές υποχρεώσεις της. Διακρίνεται για την πνευματικότητα της, την ευρυμάθεια και την ευγένεια της.

Η ημερομηνία της ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμιρούς γερόντισσας Εφραιμίας θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων