06/01/2023 06/01/2023 Στη βορειότερη κωμόπολη της Ελλάδας, δώδεκα χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας, τη Νέα Βύσσα Έβρου την παραμονή των Θεοφανίων, ετελέσθη ο Μεγάλος Αγιασμός στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής από τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε σε παρακείμενο της Μονής ρέμα. Το 2023 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:03

Νέα Βύσσα Έβρου: Θεοφάνεια στη βορειότερη κωμόπολη της Ελλάδας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Νέα Βύσσα Έβρου: Θεοφάνεια στη βορειότερη κωμόπολη της Ελλάδας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στη βορειότερη κωμόπολη της Ελλάδας, δώδεκα χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας, τη Νέα Βύσσα Έβρου την παραμονή των Θεοφανίων, ετελέσθη ο Μεγάλος Αγιασμός στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής από τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε σε παρακείμενο της Μονής ρέμα. Το 2023 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την πόλη της Ορεστιάδας καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την εκ του μηδενός ίδρυση της.

Η πόλη δημιουργήθηκε από τη Συνθήκη της Λωζάνης σε κοντινή απόσταση από τις πατρογονικές εστίες των κατοίκων της (Αδριανούπολη – Καραγατς).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων