Ιερές Μονές
15 Αυγούστου, 2024

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Γερασίμου Νέου Ομαλών Κεφαλληνίας

Διαδώστε:

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Γερασίμου του Νέου Ομαλών Κεφαλληνίας, λειτούργησε την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024 το Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παρουσία πλήθους πιστών από όλα τα Βαλκάνια και δίπλα στο σκήνωμα του Αγίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την αναίμακτο μυσταγωγία στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί του τρόπου με τον οποίον ο άνθρωπος πολλές φορές αναιδέστατα διακόπτει τον Θεό και ζητά να του επιβάλει όχι απλώς το δικό του θέλημα αλλά και τα δικά του λόγια για να δικαιολογήσει στη συνέχεια τις δικές του αστοχίες, αποτυχίες, αμαρτίες. Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε κυρίως στην ευλάβεια που επιδεικνύουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο στο άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου, επαίνεσε τον ζήλο και την πίστη όλων όσων ήταν παρόντες και ευχαρίστησε την ηγουμένη και τη συνοδεία της για την φιλοξενία και την υποδοχή.

Ευχήθηκε σε όλους την ευλογία της Παναγίας στις οικογένειές τους και στα καλά τους έργα ειδικά δε για την πατρίδα μας Ελλάδα, ευχήθηκε η Παναγιά να είναι προστάτης βοηθός και να αποτρέπει κάθε είδους κίνδυνο.

Διαδώστε: