11/05/2024 14/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Σάμου την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2024. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής διά το σεπτόν πρόσωπον της Θεομήτορος, ως της πρώτης κατά την παράδοση, η Οποία είδε τον Αναστάντα...
11 Μαΐου, 2024 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2024 - 22:46

Ο Μητροπολίτης Ευσέβιος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Σάμου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ευσέβιος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Σάμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Σάμου την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου 2024.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής διά το σεπτόν πρόσωπον της Θεομήτορος, ως της πρώτης κατά την παράδοση, η Οποία είδε τον Αναστάντα Κύριο, επί τη βάσει της ερμηνείας του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο Η΄ Εωθινό Ευαγγέλιο.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής και ομίλησε επί του Αποστολικού αναγνώσματος, για την δύναμη των θαυμάτων ως απόρροια της πίστεως στον Αναστάντα Κύριο.

Εν συνεχεία δε προέστη μικράς λιτανείας και ετέλεσε τον Αγιασμό κατά το ειωθός στην φιάλη της Ιεράς Μονής και μοίρασε ως ευλογία στους προσκυνητές κόκκινο αυγό και την εικόνα της Αναστάσεως.

Παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της Σάμου και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων