Ιερές Μονές
09 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Αμπελακίου Μεγαλοπόλεως

Διαδώστε:

Με την ευλογία και άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, χοροστάτησε στον Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Αμπελακίου Μεγαλοπόλεως και ανήμερα λειτούργησε πλαισιούμενος με ιερείς της επαρχίας Μεγαλοπόλεως.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος αυτού και Ηγούμενος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, καθώς και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Φωκίδος, Μόνικα μοναχή με μοναχές εκ της συνοδείας της.

Την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή ετίμησε με την παρουσία της η Καθηγουμένη Παρθενία μοναχή, της Ιεράς Μονής Μπούρας με τις εκλεκτές μοναχές της.
Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αμπελακίου μετά της Καθηγουμένης Νεκταρίας μοναχής, υποδέχθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Σεβ. Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού λάμπρυναν με την παρουσία τους οι τοπικοί άρχοντες της Μεγαλόπολης.
Τόσο στον Εσπερινό όσο και ανήμερα της εορτής τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Και τις δύο ημέρες ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα.

Πλήθη λαού απ’ όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο προσήλθαν για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου, που όπως αναφέρει η παράδοση είναι μια εκ των 70 του Αποστόλου Λουκά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος τόσο κατά τη διάρκεια του Εσπερινού όσο και ανήμερα, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, τους άρχοντες αλλά και τα πλήθη του λαού που κατέφθασαν και κατέκλυσαν την Ιερά Μονή, για να πάρουν την ευλογία της Θεοτόκου.

   

Διαδώστε: