09/09/2023 10/09/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε το απόγευμα της Πέμπτης 7ης Σεπτεμβρίου 2023 στον πανηγυρικό Εσπερινό της θεομητορικής εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή που τιμά την χάρη της, στην περιοχή Ντάρδιζα της Πάρνηθας. Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο Αρχιερατικός...
09 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 12:30

Ο Μητροπολίτης Ιλίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ντάρδιζας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε το απόγευμα της Πέμπτης 7ης Σεπτεμβρίου 2023 στον πανηγυρικό Εσπερινό της θεομητορικής εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή που τιμά την χάρη της, στην περιοχή Ντάρδιζα της Πάρνηθας.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Ράπτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής και Αχαρνών Αρχιμ. Τίτος Χρήστου, οι Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος και Ελισσαίος Λαλάτοβιτς και οι διάκονοι π. Νικόδημος Μαλαματένιος και π. Μιχαήλ Γιαννακέλος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο τροπάριο «αὕτη ἡμέρα Κυρίου, ἀγαλλιᾶσθε λαοί· ἰδοὺ γὰρ … ἡ βίβλος τοῦ λόγου τῆς ζωῆς, ἐκ γαστρὸς προελήλυθε» και αναφέρθηκε στην πρώτη εορτή του εκκλησιαστικού έτους που μόλις έχει ξεκινήσει. Η γέννηση της Θεοτόκου ξεκινά τον κύκλο των εορτών της θείας οικονομίας και της σωτηρίας του κόσμου.

Μετά το τέλος της ακολουθίας ακολούθησε λιτανεία πέριξ της Ιεράς Μονής, αρτοκλασία και η α. Στο τέλος παρετέθη μικρή δεξίωση για όλους τους προσκυνητές στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Φυλής και εξαίρετος παραδοσιακός ερμηνευτής Σπύρος Μπρέμπος καθώς και υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων