15/08/2024 15/08/2024 Στον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγριλίων Σάμης Κεφαλληνίας χοροστάτησε  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2024. Ο Σεβασμιώτατος προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, μετέβη στην νήσο Κεφαλλονιά προκειμένου να γιορτάσει την Παναγία αλλά και την εορτή του Αγίου...
15 Αυγούστου, 2024 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2024 - 14:24

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγριλίων Σάμης Κεφαλληνίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγριλίων Σάμης Κεφαλληνίας

Στον Εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγριλίων Σάμης Κεφαλληνίας χοροστάτησε  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, μετέβη στην νήσο Κεφαλλονιά προκειμένου να γιορτάσει την Παναγία αλλά και την εορτή του Αγίου Γερασίμου την 16η Αυγούστου. Σημειώνεται ότι στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγριλίων μεταβαίνει πλήθος Κεφαλονιτών κατοίκων της Σάμης και της μείζονος περιοχής, οι οποίοι συνηθίζουν να ξενυχτούν την Παναγία όλη νύχτα.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον οποίον έψαλλαν καλλικέλαδοι ψάλτες Βυζαντινού ύφους προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου, ενώ στο κήρυγμά του ανέλυσε την προφητεία του Ησαΐα περί της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε την ευλογία του Αγίου Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου στις οικογένειες και τα καλά έργα όλων των παρισταμένων, αλλά και των όπου γης Ελλήνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων