04/01/2020 04/01/2020 Συνεχίζοντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης, κ. Χρυσόστομος, τις κατά καιρούς αναγκαίες προσκυνηματικές επισκέψεις σε Ιερές Μονές της πατρίδος μας, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 επεσκέφθη, συνοδευόμενος υπό των π. Συμεών Λαμπρινάκου, π. Νήφωνα Καρολεμέα και π. Χριστόδουλου Κρουστάλλη την ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας Φαλαίσιας κοντά στο Λεοντάριο Αρκαδίας, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας...
04 Ιανουαρίου, 2020 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 18:12

Ο Μητροπολίτης Μάνης στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας Φαλαίσιας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας Φαλαίσιας

Συνεχίζοντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης, κ. Χρυσόστομος, τις κατά καιρούς αναγκαίες προσκυνηματικές επισκέψεις σε Ιερές Μονές της πατρίδος μας, την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 επεσκέφθη, συνοδευόμενος υπό των π. Συμεών Λαμπρινάκου, π. Νήφωνα Καρολεμέα και π. Χριστόδουλου Κρουστάλλη την ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρας Φαλαίσιας κοντά στο Λεοντάριο Αρκαδίας, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου. Εκεί έγινε δεκτός με πολλή χαρά από την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Παρθενία και όλη την σεβασμία αδελφότητα.

Πρόκειται για μια σπουδαία Ι.Μονή, όπου οι μοναχές εργάζονται στην αγιογραφία, στο κέντημα και στην καλλιτεχική βιβλιοδεσία. Το σημαντικότερο έργο τους είναι η υπέροχη έκδοση «Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικῶν» και ήδη εκδόθηκε ο 9ος τόμος.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του είχαν μια εξαιρετική πνευματική συζήτηση η οποία και έκλεισε με ωραιότατες μελωδίες εκ μέρους των μοναζουσών αδελφών.

Με τις προσκυνηματικές αυτές επισκέψεις προβάλλεται το όλο έργο της Ι. Μητροπόλεως Μάνης, πραγματοποιείται ανταλλαγή θεολογικών και λειτουργικών απόψεων και ενισχύεται ποικιλοτρόπως ο ορθόδοξος μοναχισμός της πατρίδος μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων