28/10/2023 28/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε κατανυκτικά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023. Στο Ιερό Κοινόβιο θησαυρίζεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας η οποία πανηγυρίζει κατά την εορτή της Αγίας Σκέπης. Ο Σεβασμιώτατος ανακαλώντας σκηνές από την ιστορία του...
28 Οκτωβρίου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2023 - 16:44

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε κατανυκτικά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Στο Ιερό Κοινόβιο θησαυρίζεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας η οποία πανηγυρίζει κατά την εορτή της Αγίας Σκέπης.

Ο Σεβασμιώτατος ανακαλώντας σκηνές από την ιστορία του Βυζαντίου μνημόνευσε την παρουσία της Παναγίας των Βλαχερνών.

Η Παναγία μας ταυτίζεται με την ελευθερία, καθώς κρατά στα σπλάχνα Της τον Ελευθερωτή του ανθρωπίνου γένους. Η Παναγία μας κομίζει πρόταση ελευθερίας.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε το κήρυγμά του με μια προσευχητική αποστροφή στην Παναγία την Ελευθερώτρια.

Μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα στο ακόλουθο αρχείο ήχου:

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων