05/08/2024 05/08/2024 Στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αρτοκωστά Αρκαδίας τελέσθηκαν την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου. Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, υπογραμμίζοντας την αξίας...
05 Αυγούστου, 2024 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2024 - 22:10

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ιερούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρτοκωστά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ιερούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρτοκωστά

Στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αρτοκωστά Αρκαδίας τελέσθηκαν την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, υπογραμμίζοντας την αξίας της θυσιαστικής και ανυπόκριτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει τους ευλαβείς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Πριν την Απόλυση, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους κτήτορες και τους πατέρες της Μονής, καθώς και για τις δύο μοναχές που έχασαν τη ζωή τους, τον Απρίλιο του 2007, από τρεις κακοποιούς – ιερόσυλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων