11/10/2024 11/10/2024 Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Tigran Mkrtchyan συνοδευόμενος από τον μεταδιδακτορικό ερευνητή κ. Gevork Kazaryan και τον δημοσιογράφο κ. Mayk Tsilingiryan επισκέφθηκαν σήμερα την Ιερά Μονή Πεντέλης. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η φωτογράφιση της αγιογραφίας στο καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, όπου απεικονίζεται ο Άγιος Γρηγόριος ο...
11 Οκτωβρίου, 2024 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2024 - 14:41

Ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Ιερά Μονή Πεντέλης

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Ιερά Μονή Πεντέλης

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Tigran Mkrtchyan συνοδευόμενος από τον μεταδιδακτορικό ερευνητή κ. Gevork Kazaryan και τον δημοσιογράφο κ. Mayk Tsilingiryan επισκέφθηκαν σήμερα την Ιερά Μονή Πεντέλης.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η φωτογράφιση της αγιογραφίας στο καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, όπου απεικονίζεται ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής της Μεγάλης Αρμενίας. Η συγκεκριμένη τοιχογραφία του 17ου αιώνα αποτελεί κειμήλιο αναφοράς για τους Αρμενίους και θα συμπεριληφθεί σε ειδική έκδοση που ετοιμάζεται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Κατόπιν οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Διορθοδόξου Κέντρου, έμαθαν από για τις δράσεις του και συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Κέντρου σχετικά με τη γνωριμία με την Αρμενική παράδοση αλλά και για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων