02/10/2020 02/10/2020 Με την συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2020. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ. Δαμασκηνός...
02 Οκτωβρίου, 2020 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2020 - 8:02

Ολόλαμπρη χαρά στην Παναγία Γοργοεπήκοο Ψαχνών

Διαδώστε:
Ολόλαμπρη χαρά στην Παναγία Γοργοεπήκοο Ψαχνών

Με την συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2020. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας.

Μεταξύ των προσκυνητών, συμμετείχαν στην πανήγυρη ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και ο Πρόεδρος των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών κ. Σπύρος Ραπτάκης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στην Θεία Λειτουργία, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Στην Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ευχήθηκε εόρτια σε όλους του παρισταμένους και ευχαρίστησε την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Μοναχή Χριστοδούλη, η οποία, με την φιλότιμη βοήθεια πολλών ευλαβών προσκυνητών και φίλων της Ιεράς Μονής, προετοίμασαν την Ιερά Πανήγυρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Κωνσταντίνος Κούκουρας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων