Ιερές Μονές
06 Αυγούστου, 2024

Όμιλος φοιτητών Θεολογικών Ακαδημιών από την Ουκρανία σε Μονές της Μητρόπολης Ρεθύμνης

Διαδώστε:

Όμιλος Φοιτητών των Θεολογικών Ακαδημιών Κιέβου και Βολύν (Λουτσκ) της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνοδευόμενοι από τον Εντιμολογιώτατο κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, επισκέφθηκαν, το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024, την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος των Φοιτητών επισκέφθηκαν αρχικά την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, όπου ξεναγήθηκαν από τον Ηγουμενοσύμβουλο της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Παπαλεβυζάκη.

Ακολούθως, οι Ουκρανοί Φοιτητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, όπου, στο Καθολικό, τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μαζί με την Καθηγουμένη Γερόντισσα Θέκλα και την Αδελφότητα της Μονής. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και της εν λόγω Ιεράς Μονής και στη συνέχεια τους παρετέθη γεύμα στη μοναστηριακή τράπεζα, όπου αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και αναμνηστικά δώρα.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη διάπυρη ευχή και προσευχή όλων για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία και την ειρήνευση των λαών, την αποκατάσταση του δικαίου και την ομαλοποίηση των συνθηκών, προκειμένου το Κράτος της Ουκρανίας να συνεχίσει ακώλυτα την πορεία και μαρτυρία του στο μέλλον.

Ο Επίσκοπος κ. Πρόδρομος συνεχάρη τους νέους Φοιτητές από τις δύο Θεολογικές Ακαδημίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και τους ευχήθηκε να διακονήσουν την Αγία μας Εκκλησία με πιστότητα, υπακοή και αγάπη.

 

Διαδώστε: