13/05/2024 13/05/2024 Πανηγυρικά τιμήθηκε η Κυριακή του Θωμά, 12 Μαϊου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, Μετόχι της Ιεράς σεβασμίας και ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.  Η Κυριακή του Αντίπασχα ή του Θωμά, όπως ονομάζεται από την συνείδηση της Εκκλησίας μας, τιμάται ιδιαιτέρως στο Μετόχι καθώς στη Μονή της Αγίας Λαύρας φυλάσσεται τμήμα της Τιμίας...
13 Μαΐου, 2024 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2024 - 8:42

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κυριακή του Θωμά στο Μετόχι της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας στην Πάτρα

Διαδώστε:
Πανηγυρικά εορτάστηκε η Κυριακή του Θωμά στο Μετόχι της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας στην Πάτρα

Πανηγυρικά τιμήθηκε η Κυριακή του Θωμά, 12 Μαϊου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, Μετόχι της Ιεράς σεβασμίας και ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. 

Η Κυριακή του Αντίπασχα ή του Θωμά, όπως ονομάζεται από την συνείδηση της Εκκλησίας μας, τιμάται ιδιαιτέρως στο Μετόχι καθώς στη Μονή της Αγίας Λαύρας φυλάσσεται τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός, πλαισιούμενος από τον Μετοχιάρχη της Μόνής, Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Παπαθνασίου.

Ο Γέροντας Ευσέβιος κήρυξε τον θείο λόγο και αρχικά μίλησε για το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας και τη λαμπροφόρο περίοδο την οποία σηματοδοτεί. Ακολούθως μίλησε για τον απόστολο Θωμά, την ολιγοπιστία την οποία τον διακατείχε αρχικά, ενώ συνέδεσε την μαρτυρία του με την μαρτυρία της πίστεως την οποία πρέπει να  δίνουμε στη ζωή μας.

Το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος πανηγυρικός Εσπερινός με παράκληση στον Απόστολο Θωμά. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Καθηγούμενος π. Ευσέβιος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Προκόπιο Κόρδα, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών,  και τους πατέρες της Μονής, Αρχιμανδρίτες π. Ιερόθεο, π. Φιλάρετο και π. Νήφωνα.

Στο τέλος των ιερών ακολουθιών έλαβε χώρα η λιτάνευσηη του ιερού λειψάνου πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Αλεξίου. Σε όλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών πλήθος πιστών προσήλθε στο Μετόχι για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Αγίου αποστόλου Θωμά επιζητώντας τις πρεσβείες του προς τον Αναστάντα Κύριο μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων