Ιερές Μονές
21 Αυγούστου, 2024

Πανήγυρις Ιεράς Μονής «Παναγίας του Έβρου» στην Μάκρη

Διαδώστε:

Την προσεχή Παρασκευή 23 Αυγούστου η Εκκλησία εορτάζει την Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πανηγυρίζει το μοναστήρι της «Παναγίας του Έβρου», στην Μάκρη.

Το μοναστήρι της Παναγίας  αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως επειδή, αθόρυβα και σεμνά, χαρίζει τις πνευματικές του ευεργεσίες σε πολλούς συμπατριώτες και σκεπάζει με τις προσευχές των μοναζουσών, τα προβλήματα και τις ανάγκες της επαρχίας.

Για την φετινή πανήγυρη της Ιεράς Μονής έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Την Πέμπτη 22 Αύγουστου στις 6.30’ μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντων των προσκεκλημμένων Αρχιερέων και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ανθίμου.

Το πρωί της Παρασκευής 23 Αυγούστου θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τις 7.00’-10.30’ π.μ. και η περιφορά της ιεράς εικόνας της «Παναγίας του Έβρου».

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής θα τελεσθεί στον νεόδμητο και περικαλλή Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.

Διαδώστε: