27/10/2023 27/10/2023 Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στη Νικήσιανη Παγγαίου. Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, εσπέρας, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παγγαίου Πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Μέγκας αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Δημήτριο....
27 Οκτωβρίου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2023 - 10:45

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στη Νικήσιανη Παγγαίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στη Νικήσιανη Παγγαίου

Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στη Νικήσιανη Παγγαίου.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, εσπέρας, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παγγαίου Πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Μέγκας αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Δημήτριο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης με θέμα “μνήμη Αγίου Δημητρίου και χριστιανικά ήθη”.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές του προς τις σεπτές Μοναχές και τους ευλαβείς προσκηνητές, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στο τάφο της αειμνήστου καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Ταξιαρχίας Μοναχής.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων