21/08/2024 21/08/2024 Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ιστορική παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο της Μονής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία,...
21 Αυγούστου, 2024 - 9:17

Πανηγυρίζει η Μονή κάτω Ξενιάς

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει η Μονή κάτω Ξενιάς

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ιστορική παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο της Μονής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου.

Την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος Πηλίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Γέροντος της Μονής, Αρχιμ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Γέροντος της Μονής, Αρχιμ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κωνσταντίνος Φλάκης, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικήτα Πράσινου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Γεωργίου Νηλείας (Κοιμητήριο)

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ, αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων