Ιερές Μονές
23 Αυγούστου, 2024

Παρουσία αρκετών Ανθυπολοχαγών του ΚΕΕΜ ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στη Μονή Ζερμπίτσης

Διαδώστε:

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Καθηγούμενου της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, και αρκετών ακόμα κληρικών.

Αφού ευλογήθηκαν οι άρτοι, έμπροσθέν του ανθοστόλιστου Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε προς τους ευλαβείς προσκυνητές, που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της Μονής. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Μεγαλόχαρη και γι’ αυτά που επιθυμεί η Ίδια, ώστε να ανταποκριθεί στα αιτήματα και τις ικεσίες όσων Την επικαλούνται. Ειδικότερα, τόνισε ότι θα πρέπει κάθε χριστιανός να έχει σωστούς λογισμούς, συνετό λόγο, καθαρότητα σώματος και να τιμά την Παναγία ορθοδόξως, δηλαδή ούτε να Την υπερτιμά, ούτε να Την υποτιμά. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Θεομάνα και Μάνα όλων μας να έχει υπό την Σκέπη Της το ιστορικό Μοναστήρι της Ζερμπίτσας, την άξια αδελφότητα που το διακονεί και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Η εσπερινή λατρευτική σύναξη ολοκληρώθηκε, σε κλίμα κατάνυξης, με περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Καθολικού της Μονής. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία αρκετών ανθυπολοχαγών του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών με επικεφαλής τον Διοικητή, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Αννετούδη.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Βοηθού Επισκόπου της Ι. Μητροπόλεως, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Διαδώστε: