24/09/2024 24/09/2024 Με ιδιαίτερη ευλάβεια χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στην Ιερά Μονή Μυρσινιδίου Βροντάδου Χίου για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Σε ένα Μοναστήρι που ευλαβούνται ιδιαίτερα οι ναυτικοί και μοιάζει να ταξιδεύει στην θάλασσα τελέσθησαν Αρχιερατικώς ο Μέγας Εσπερινός και κατά την Αγρυπνία ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
24 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2024 - 11:17

Πλήθος πιστών προσκυνούν την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στη Χίο

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών προσκυνούν την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στη Χίο

Με ιδιαίτερη ευλάβεια χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στην Ιερά Μονή Μυρσινιδίου Βροντάδου Χίου για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Σε ένα Μοναστήρι που ευλαβούνται ιδιαίτερα οι ναυτικοί και μοιάζει να ταξιδεύει στην θάλασσα τελέσθησαν Αρχιερατικώς ο Μέγας Εσπερινός και κατά την Αγρυπνία ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με την συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσάνθου από την Ιερά Μονή Γωνιάς Κρήτης και πολλών Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου ενώ έψαλλε η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Βασίλειο Χαμέτη.

Κατά τον Εσπερινό κήρυξε ο π. Χρύσανθος αναφερόμενος σε θαύματα της Παναγίας ενώ κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην υψίστη θέση της Παναγίας στην Ορθόδοξη Θεολογία και στην εξ αυτής Ηθική της Εκκλησίας μας.

Στο πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε Αναγνώστη τον υποψήφιο Κληρικό κ. Γεώργιο Καραμιχάλη, έγγαμο και πατέρα ενός παιδιού.

Την πρωί ετελέσθη υπό Πρεσβυτέρων Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει το απόγευμα Εσπερινός και Παράκληση.

Αγιασμένες στιγμές για τους απλούς πιστούς με τις καθαρές καρδιές, που τιμούν την Παναγία στο Μυρσινίδι της Χίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων