28/07/2023 03/08/2023 Με θρησκευτική κατάνυξη και με συρροή εκατοντάδων προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοκάστρου Παγγαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων...
28 Ιουλίου, 2023 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 1:51

Πλήθος πιστών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου

Με θρησκευτική κατάνυξη και με συρροή εκατοντάδων προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοκάστρου Παγγαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, προσκεκλημένου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συγχοροστάτησε στην ακολουθία και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως. Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε τράπεζα κατά το μοναστηριακό τυπικό.

Τη κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένος από ιερείς της επαρχίας και το Άγιον Όρος. Σημειωτέον δε ότι καθ’ όλες τις ιερές Ακολουθίες έψαλλαν μελωδικότατα πατέρες από την Αδελφότητα των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο, αφού προηγουμένως τον ευχαρίστησε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος για την αποδοχή της προσκλήσεως να συμμετάσχει στις λατρευτικές συνάξεις της Ιεράς Μονής. Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως για την ευγενική πρόσκληση του και εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία αυτή να συνεορτάσει την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην μεγαλοπρεπή αυτή γυναικεία Ιερά Μονή.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές προς τις Μοναχές και τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε Τρισάγιο στο τάφο του Πνευματικού και κτήτορος της Ιεράς Μονής Μακαριστού π. Φιλίππου, της αειμνήστου Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Λυδίας Μοναχής και Μακρίνης Μοναχής.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Εορτή Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων