Ιερές Μονές
21 Μαΐου, 2024

Προσκυνητές από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Διαδώστε:

Με την Χάρη του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου προσκυνητές από το εν Καράκιοι Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους με επικεφαλή τον ιερατικό προϊστάμενο του Ναού Μ. Ιεροκήρυκα Πανάρετο Ψαραύτη επισκέφθηκαν την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιανάκης και οι πατέρες υποδέχθηκαν με θέρμη και αγάπη τόσο τον π. Πανάρετο όσο και τους προσκυνητές.

Είχαν όλοι την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ιερά Μονή, να μάθουν την Ιστορία της και να προσκυνήσουν.

Ακολούθως στην τράπεζα που παρετέθη ο π. Πανάρετος ευχαρίστησε με λόγια αγάπης τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσύγκελλο και τον Καθηγούμενο για την αβραμιαία φιλοξενία, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από το Φανάρι.

Με λόγια πατρικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, καλωσόρισε τον π. Πανάρετο και τους προσκυνητές του ναού του Αγίου Ανδρέου στον οποίο διακονεί και εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ρωσικής Παροικίας της Πόλεως, μεταφέροντας σεβάσματα στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Με λόγια αγάπης και ο Καθηγούμενος της Μονής π. Αμφιλόχιος χαιρέτησε την ευλογημένη Αποστολή.

Διαδώστε: