14/08/2024 14/08/2024 Στη δίνη της τεράστιας πυρκαγιάς που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα η Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, η οποία τελικά σώθηκε την τελευταία στιγμή, αφού οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και μετά από τεράστια μάχη κατάφεραν να περιορίσουν την...
14 Αυγούστου, 2024 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 8:29

Σώθηκε την τελευταία στιγμή η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Διαδώστε:
Σώθηκε την τελευταία στιγμή η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Στη δίνη της τεράστιας πυρκαγιάς που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα η Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, η οποία τελικά σώθηκε την τελευταία στιγμή, αφού οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής.

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και μετά από τεράστια μάχη κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά που απειλούσε τη Μονή.

Για αυτό τον λόγο νωρίτερα το πρωί είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εκκένωση της Μονής, ενώ εκκενώθηκε επίσης και η Ιερά Μονή Πεντέλης.

Η Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη είχε σωθεί ακόμα μία φορά τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η πύρινη λαίλαπα είχε σαρώσει την περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων