12/07/2022 12/07/2022 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο εντός του Μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου, με την παρουσία πλήθους πιστών. Συμμετείχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Κουσαθανάς και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του ομωνύμου Δήμου των Αθηνών...
12 Ιουλίου, 2022 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 17:51

Στο Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στο Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο εντός του Μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Συμμετείχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Κουσαθανάς και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, του ομωνύμου Δήμου των Αθηνών Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης.

Το θείο λόγο κήρυξε παραστατικώτατα και διδακτικώτατα ο Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέλυσε και τη σημασία των λόγων του τιμωμένου σήμερα Οσίου:
“Η Επιστήμη μορφώνει τον άνθρωπο, η αμαρτία τον παραμορφώνει και η Εκκλησία τον μεταμορφώνει” , καθώς και την προτροπή του η ζωή μας να χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις “Για” και “Με” , να ζουμε, δηλαδή “Για το Χριστό-Με το Χριστό”!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εκλεκτό Ομιλητή, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και τους παραστάντες πιστούς και ευχήθηκε σε όλους για το θέρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων