Ιερές Μονές
20 Οκτωβρίου, 2024

Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Καλλιφωνίου

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Καλλιφωνίου.

Προς της Απολύσεως, τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής μοναχής Χρυσοβαλάντους.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης, επικεντρώθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα από το βιβλίο των πράξεων των Αποστόλων και σε ένα από τα κηρύγματα του Αποστόλου Πέτρου. Αναφέρθηκε στη μελέτη της Παλαιάς Διαθήκης και τη σύνδεσή της με την Καινή Διαθήκη, με έμφαση στην προφητεία του Ιωήλ και τη διδασκαλία των Αποστόλων.

Τόνισε τη σημασία της καθόδου του Αγίου Πνεύματος και την επιβεβαίωση της Καινής Διαθήκης μέσω των προφητειών, στην ανάγκη μελέτης της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία προσφέρει κατανόηση και επιβεβαίωση των διδασκαλιών της Καινής. Η συζήτηση περιλάμβανε αναφορές σε κείμενα των Πράξεων των Αποστόλων και τη σημασία του Αγίου Βαπτίσματος στην πνευματική ζωή των πιστών.

Γιατί ενεφύσησε ο Θεός μαζί με το σπέρμα των γονέων μας, την ζωή, αλλά κυρίως κατά την ώρα του Αγίου Βαπτίσματος, όπου εκεί λαμβάνουμε κατά την τριπλή κατάδυση μέσα στην κολυμβήθρα, τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος στη συνέχεια και με το Άγιο Χρίσμα επιβεβαιώνουμε την παρουσία την αγιοπνευματική.

Διαδώστε: