23/06/2024 23/06/2024 Συγχοροστατούντων των Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου τελέσθηκε ο Αγιασμός και πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του υπό ανέγερση Ιερού Ναού του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, στο κάθισμα της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της...
23 Ιουνίου, 2024 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2024 - 11:12

Θεμελίωση του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Πανοράματος στη Σαρακήνα

Διαδώστε:
Θεμελίωση του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Πανοράματος στη Σαρακήνα

Συγχοροστατούντων των Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου τελέσθηκε ο Αγιασμός και πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του υπό ανέγερση Ιερού Ναού του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, στο κάθισμα της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Σαρακήνας.

Τον Ιερό αυτό χώρο του καθίσματος προσέφερε στην ως άνω Γυναικεία Ιερά Μονή που Καθηγουμένη της είναι η Οσιολογιωτάτη Μοναχή Μελάνη, ο Κτήτοράς του Παν. Αρχιμ. π. Μεθόδιος Αλεξίου ο και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης.

Μετείχαν πλήθος λαού, Αρχόντων και εκλεκτών Κληρικών από τις δύο Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Ιερισσού.

Να σημειωθεί ότι ο Σταυρός με τον οποίο τελέσθηκε ο Αγιασμός κατά την Ακολουθία των Εγκαινίων εμπεριείχε τμήμα του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου που ο Όσιος Παΐσιος είχε προσφέρει στον π. Μεθόδιο προ πεντηκονταετίας.

Ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός θα τιμάται επ’ ονόματι του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και του Οσίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Το Μετόχι αυτό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος στη Σαρακήνα θα προσφέρει τη δυνατότητα της περαιτέρω προσεγγίσεως των δύο Ιερών Μητροπόλεων Ιερισσού και Θεσσαλονίκης, των οποίων οι Μητροπολίτες Θεόκλητος και Φιλόθεος έχουν στενή φιλία και συνεχίζουν την εκλεκτή σχέση που είχε ο Μητροπολίτης Ιερισσού με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων