22/07/2024 22/07/2024 Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συμπροσευχήθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα. Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο από την Αθήνα, τον Ραφαήλ Παντελέων, φοιτητή του τμήματος Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών....
22 Ιουλίου, 2024 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2024 - 19:16

Χειροθεσία Αναγνώστη Στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Διαδώστε:
Χειροθεσία Αναγνώστη Στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συμπροσευχήθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο από την Αθήνα, τον Ραφαήλ Παντελέων, φοιτητή του τμήματος Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νωρίτερα, στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή του Όρθρου. Ακολούθως, αναφερόμενος στον νέο Αναγνώστη, τού ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον δρόμο της αρετής και της μάθησης, ενώ τόνισε ότι οι νέοι που διάγουν χριστιανικό βίο στην αποκαλυπτική εποχή μας είναι πολλαπλά αξιέπαινοι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων