Ιερές Μονές
25 Ιουλίου, 2024

Χειροθεσία Πρωτοδιακόνου στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Άννης στην Ιερά Μονή Ζερμπίτσης

Διαδώστε:

Την Κοίμηση της Αγίας Άννης τίμησε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 η Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Άννης, που ανήκει στην ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης και εγκαινιάστηκε πέρυσι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτο. Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμώμενη Αγία υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξία και τη δύναμη της αδιάλειπτης προσευχής.

Πριν το πέρας της πανηγυρικής λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χειροθέτησε Πρωτοδιάκονο των επί επτά έτη διάκονο της τοπικής Εκκλησίας, π. Παΐσιο Κολοκυθά, ο οποίος κατά την πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής στους Μολάους θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης επαίνεσε τον π. Παϊσιο για την πίστη, την εργατικότητα και την συνέπειά του κατά την μακρόχρονη διακονική θητεία του και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον δύσβατο, όσο και ωραίο δρόμο της ιερωσύνης.

Διαδώστε: