Ιστορία - Εθνικά Θέματα
07 Απριλίου, 2022

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το Μικρασιατικό Μέτωπο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Διαδώστε:

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, 7 Απριλίου, καθώς και την επέτειο εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο δημοσίευσε φωτογραφία ντοκουμέντο.

Πρόκειται για μια ιστορική φωτογραφία που αποτυπώνει την περίθαλψη τραυματιών της μάχης του Σαγγαρίου στο Β’ Στρατιωτικό Νοσοκομείο Σμύρνης, το 1921.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας επικεντρώνεται στην καθολική υγειονομική κάλυψη και στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στην πραγματοποίηση αυτής της κάλυψης.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Τα «γενέθλια» του ΠΟΥ

Η 7η Απριλίου του 1948 είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τον παράγοντα που εξετάζει και κρίνει τη φυσική, ψυχολογική και πνευματική κατάσταση των ανθρώπων.

Ένα διαρκές αίτημα του ΠΟΥ τα τελευταία χρόνια από την παγκόσμια κοινότητα και ειδικά με αφορμή την πανδημία, είναι η επείγουσα δράση για την εξάλειψη των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και την επίτευξη καλύτερης υγείας για όλους.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες -ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Η Καθολική Κάλυψη Υγείας μέχρι το 2030, είναι το ζητούμενο για όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Διαδώστε: