18/06/2022 18/06/2022 Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανάρτησή του στο Facebook, δημοσίευσε φωτογραφία αρχείου του ΙΕΕΕ Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – National Historical Museum, που απεικονίζει το Β΄ Σώμα Στρατού στον Βυζαντινό ναό στο Εϋρέτ, στις 18 Ιουνίου 1921. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, φέτος τo πρόγραμμα του θεσμού “Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός” που...
18 Ιουνίου, 2022 - 15:08

Σαν Σήμερα: Το Β΄Σώμα Στρατού στον Βυζαντινό ναό στο Εϋρέτ (Φωτογραφία αρχείου)

Διαδώστε:
Σαν Σήμερα: Το Β΄Σώμα Στρατού στον Βυζαντινό ναό στο Εϋρέτ (Φωτογραφία αρχείου)

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανάρτησή του στο Facebook, δημοσίευσε φωτογραφία αρχείου του ΙΕΕΕ Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – National Historical Museum, που απεικονίζει το Β΄ Σώμα Στρατού στον Βυζαντινό ναό στο Εϋρέτ, στις 18 Ιουνίου 1921.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, φέτος τo πρόγραμμα του θεσμού “Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός” που ξεκινάει στις 15 Ιουλίου 2022, είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το ΥΠΠΟΑ χρηματοδοτεί δράσεις που πραγματοποιούνται κατά την τριετία 2022-2024 με άξονα την επέτειο αυτή και την προσφυγική μνήμη.

Επίσης, σαν χθες 17 Ιουνίου του 1917, η Ελλάδα εισέρχεται επίσημα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων της Αντάντ. Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο δημοσίευσε την αφίσα της πολεμικής προπαγάνδας. Εκδ. “Πατριωτική Ένωσις”, 1917-1918, Αθήνα. Συλλογή Λαϊκών Εικόνων ΕΙΜ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων