Ι.Μ. Άρτης
21 Ιανουαρίου, 2024

Εορτασμός στην Άρτα του βλαστού της Αγίου Μαξίμου Γραικού – Κίτρους Γεώργιος: “Στις δυσκολίες ο άνθρωπος του Θεού λάμπει περισσότερο”

Διαδώστε:

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε επί τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και Άρτης κ. Καλλίνικο στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στην Άρτα.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, τόνισε ότι “στις δυσκολίες ο άνθρωπος του Θεού λάμπει περισσότερο”.

Σε προσκύνηση τέθηκε από χθες απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Μαξίμου του Γραικού.

Παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Καλλινίκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τόνισε, ότι “η Πίστη είναι το Φως, που μεταδίδει διαχρονικά ο Μάξιμος Γραικός”.

Αφιέρωμα από την τηλεόραση της Πεμπτουσίας στον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό:

Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε το Ντοκιμαντέρ – Αφιέρωμα στον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό, τον Αγιορείτη, παραγωγής του «Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και των πατέρων της Μονής Βατοπαιδίου.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Επίσης, παρακολουθήστε την ομιλία του Καθηγούμενου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, το 2016. Στην ομιλία, ο Γέροντας αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου και ιδιαιτέρως στην σκληρή δοκιμασία την οποία υπέμενε καρτερικώς ως γνήσιος μοναχός. Παίρνοντας αφορμή από την ζωή του Αγίου και από σύγχρονες πνευματικές μορφές του Αγίου Όρους, μίλησε επίσης για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μοναχού και την μεγάλη προσφορά του μοναχισμού στον κόσμο.

Πατήστε στην εικόνα για μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Πριν από 10 χρόνια, στο Πνευματικό Κέντρο Μητροπόλεως Άρτης είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του Β΄ και Γ΄ τόμου των Απάντων του Οσίου Μαξίμου του Γραικού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το 1ο μέρος εδώ

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Και το 2ο μέρος της εκδήλωσης εδώ

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εορτή του Αγίου Μαξίμου στην Άρτα:

  

Διαδώστε: