Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας
26 Ιουλίου, 2024

Ε’ Κατασκηνωτική περίοδος στη Μητρόπολη Αιτωλίας

Διαδώστε:

Τον Αγιασμό για την έναρξη της πέμπτης κατασκηνωτικής περιόδου που φιλοξένει Κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Τετάρτης 24ης Ιουλίου 2024, στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη Ρίζα Ναυπακτίας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν θερμά οι Αρχηγοί κ. Ζωή Καντάνη και κ. Μαρία Κυροσίμου, οι Ομαδάρχισσες, τα Στελέχη, οι Κατασκηνώτριες και ο Πνευματικός της Περιόδου, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Καντάνης.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε την ονομασία της Κατασκήνωσης που είναι «Ζωή μέσα στο Φως» και έδωσε τις σημαίες με τις ονομασίες κάθε ομάδας στις Ομαδάρχισσες και τις εικόνες των προστατών τους Αγίων. Οι ομάδες έχουν τα ακόλουθα ονόματα που σχετίζονται με αρετές: Γενναιότητα (Άγια Ακυλίνα), Θάρρος (Άγια Παρασκευή), Προσφορά (Άγια Εμμέλεια), Σωφροσύνη (Αγία Αικατερίνη), Υπομονή (Αγία Θεοδώρα της Άρτης), Ειρήνη (Άγια Νόννα), Αγάπη (Άγια Φιλοθέη), Ελπίδα (Αγία Πελαγία) και Πίστη (Άγια Βαρβάρα).

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με απλά, πατρικά λόγια στα Κορίτσια που συμμετέχουν στην Κατασκήνωση για την χριστιανική ζωή και εμπειρία, τονίζοντας ότι η χριστιανική ζωή δεν είναι μια απλή πορεία στο φως, αλλά είναι η βίωση του Φωτός, που είναι ο Χριστός και οποίος βιώνει το Χριστό βιώνει το Φως που φώτισε τους Άγιους και άλλαξε την πορεία του κόσμου.
Στη συνέχεια διένειμε τα ενθύμια στις Κατασκηνώτριες και παρακολούθησε το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.

Διαδώστε: