Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας
31 Ιουλίου, 2024

Ημέρα Πατρίδας στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Αιτωλίας

Διαδώστε:

Με έντονο ενθουσιασμό τιμήθηκε στη κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας η ημέρα Πατρίδας. Από το πρωί η κατασκήνωση είχε σημαιοστολιστεί και όλα θύμιζαν τα γεγονότα της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο.

Το πρωί βρέθηκε στην κατασκήνωση η φιλόλογος ιστορικός κ. Ελένη Μόυρτη-Μαλαινου η οποία μίλησε για την ιστορία και την Ελληνικότητα της Κύπρου.

Το απόγευμα επισκέφτηκε την κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Παραβρέθηκε και παρακολούθησε την υποστολή σημαίας, με τις κραυγές και τα συνθήματα των ομάδων.

Στη συνέχεια παρακάθησε στο εόρτιο δείπνο και μίλησε στα παιδιά για τις δύο ταυτότητες που πρέπει να έχουν, αυτή του Ορθοδόξου Χριστιανούς και αυτή του Έλληνα. Ζήτησε να αγαπούν την Ελλάδα, να γνωρίσουν την ιστορία της και να μείνουν μακριά από διχασμούς, οι οποίοι ταλαιπώρησαν την Ελλάδα και έγιναν αιτία να χαθούν πατρογονικά εδάφη, όπως της Ιωνίας, του Πόντου, της Βορείου Ηπείρου και της Βορείου Κύπρου.

Τα παιδιά χόρεψαν δημοτικούς χορούς με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και απόλαυσαν την τούρτα που τους πρόσφερε ο Σεβασμιώτατος.

 

Διαδώστε: