10/09/2024 10/09/2024 Το μήνυμά του προς τους μαθητές, επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2024-2025, ανάρτησε σε βίντεο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά στη μόρφωση και όχι στην εκπαίδευση, καλώντας τα να σχετίζονται ουσιωδώς και όχι επιφανειακά με το αντικείμενο της γνώσης, να καλλιεργήσουν πτυχές του εαυτού τους μέσα από...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 15:57

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος προς μαθητές: Φυλαχτείτε από εκείνους που σας προτείνουν τα εύκολα

Διαδώστε:
Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος προς μαθητές: Φυλαχτείτε από εκείνους που σας προτείνουν τα εύκολα

Το μήνυμά του προς τους μαθητές, επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2024-2025, ανάρτησε σε βίντεο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά στη μόρφωση και όχι στην εκπαίδευση, καλώντας τα να σχετίζονται ουσιωδώς και όχι επιφανειακά με το αντικείμενο της γνώσης, να καλλιεργήσουν πτυχές του εαυτού τους μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και να έρθουν σε επαφή την δημιουργία του Θεού, τον πραγματικό κόσμο.

Μη διαβάζετε, μάθετε να μελετάτε. Σκάψτε βαθιά πίσω από τα γεγονότα και ανακαλύψτε την αλήθεια τους. Μην ακούτε όσα σας λένε, αφουγκραστείτε όσα θέλουν να σας κρύψουν. Φυλαχτείτε από εκείνους που σας προτείνουν τα εύκολα, επειδή τους ενδιαφέρει να λιγοστεύουν στους ανταγωνιστές τους. Έξω από τα πλαίσια της ΤΝ, αντιληφθείτε και χαρείτε το φυσικό κόσμο γύρω σας. Διευρύνετε τα ενδιαφέροντά σας, αφού η σταθερότητα στον επαγγελματικό τομέα ολοένα και λιγοστεύει πια. Αναπτύξτε δεξιοτεχνίες και καλλιτεχνίες που σίγουρα υπάρχουν μέσα σας. Θα σας φανούν πιο χρήσιμες από πτυχία και διδακτορικά. Μάθετε 3-4 ξένες γλώσσες για να επικοινωνείτε απευθείας με πολλούς στον πλανήτη“, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Διαβάστε τα όσα είπε ο Σεβασμιώτατος:

Αγαπητά μας παιδιά, ανοίγεται μπροστά σας μια νέα σχολική χρονιά που σας φέρνει πιο κοντά σε μια νέα, τελείως διαφορετική πραγματικότητα που πλέον διαφαίνεται. Προετοιμαστείτε να την υποδεχτείτε.

Μη διαβάζετε, μάθετε να μελετάτε. Σκάψτε βαθιά πίσω από τα γεγονότα και ανακαλύψτε την αλήθεια τους. Μην ακούτε όσα σας λένε, αφουγκραστείτε όσα θέλουν να σας κρύψουν. Φυλαχτείτε από εκείνους που σας προτείνουν τα εύκολα, επειδή τους ενδιαφέρει να λιγοστεύουν στους ανταγωνιστές τους. Έξω από τα πλαίσια της ΤΝ, αντιληφθείτε και χαρείτε το φυσικό κόσμο γύρω σας. Διευρύνετε τα ενδιαφέροντά σας, αφού η σταθερότητα στον επαγγελματικό τομέα ολοένα και λιγοστεύει πια. Αναπτύξτε δεξιοτεχνίες και καλλιτεχνίες που σίγουρα υπάρχουν μέσα σας. Θα σας φανούν πιο χρήσιμες από πτυχία και διδακτορικά. Μάθετε 3-4 ξένες γλώσσες για να επικοινωνείτε απευθείας με πολλούς στον πλανήτη.

‘Ομως, μη φοβηθείτε τίποτε. Ο Χριστός είναι δίπλα σας. Απλώστε το χέρι σας και βρείτε το δικό του χέρι που στέκεται απλωμένο προς το μέρος σας. Σας βεβαιώνω ότι θα σας κρατήσει στιβαρά και στέρεα. Και Εκείνος θα είναι πάντα φίλος δίπλα σας.

Παιδιά μας, καλή χρονιά, καλή πρόοδο“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων