28/08/2024 28/08/2024 Η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς εορτάσθηκε πανδήμως και φέτος στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, καθώς πρόκειται για έναν εκ των λαοφιλεστέρων αγίων που η πίστη των χριστιανών επικαλείται συχνά το όνομά του και είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την λαϊκή μας παράδοση που θέλει τον Άγιο να “φανερώνει” χαμένα αντικείμενα...
28 Αυγούστου, 2024 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2024 - 14:59

Εορτή Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Φανουρίου στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς εορτάσθηκε πανδήμως και φέτος στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, καθώς πρόκειται για έναν εκ των λαοφιλεστέρων αγίων που η πίστη των χριστιανών επικαλείται συχνά το όνομά του και είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την λαϊκή μας παράδοση που θέλει τον Άγιο να “φανερώνει” χαμένα αντικείμενα ή να δίνει λύσεις σε προβλήματα, ενώ οι ευεργετούμενοι αφιερώνουν στην Χάρη του την γνωστή φανουρόπιτα.

 

Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως η μνήμη του Αγίου Φανουρίου τιμάται ιδιαιτέρως στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, όπου ο υπόγειος ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο. Επίσης, μικρά παρεκκλήσια του Αγίου υπάρχουν στα Δίκελλα και στον Ελαιώνα Μάκρης, ενώ και στον Μητροπολιτικό Ναό φυλάσσεται παλαιά και θαυματουργή εικόνα του Αγίου στο δεξιό κλίτος του ναού.

Στους ναούς που τιμάται ο Άγιος, το απόγευμα της Δευτέρας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η ευλογία δεκάδων φανουρόπιτων που προσέφεραν οι χριστιανοί μας προς τιμήν του Αγίου, ενώ ανήμερα της εορτής Τρίτη 27 Αυγούστου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

2024-08-27 Εορτή Αγίου Φανουρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων